Sunday, 28 February 2021 22:46

Ένστολοι & Εκκλησία μια γροθιά στον Έβρο - Η Αθήνα ετοιμάζεται να ανοίξει την Κερκόπορτα

Με την εμμονή της να επεκτείνει το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου, η κυβέρνηση της Αθήνας δίνει στην Τουρκία ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που δεν είχε ποτέ στον Έβρο.

Πολύ σύντομα η δομή στο Φυλάκιο θα μετατραπεί σε υπερδομή. Ήδη, Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν τα κυκλώματα διακινητών ετοιμάζονται να απελευθερώσουν μαζικά εκατοντάδες αλλοδαπούς σε όλη την συνοριογραμμή του Έβρου.

Επιπλέον, Αλβανία και Βουλγαρία έκλεισαν τα σύνορα τους με την Ελλάδα για την αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη μέσα από τους Βακανικούς διαδρόμους και ο κίνδυνος να εγκλωβισθούν στον Έβρο χιλιάδες αλλοδαποί, είναι σήμερα περισσότερο υπαρκτός από ποτέ.

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί στο μέγιστο αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα που της προσφέρει η Αθήνα, για να αλλοιώσει οριστικά τον πολιτικό και πολιτισμικό χάρτη στον Έβρο (όπως συνέβη σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου) αλλά και να “φυτέψει” μια ανάσα από τα σύνορα “ετοιμοπόλεμους μισθοφόρους” και “παρακρατικούς” ώστε να τους ενεργοποιήσει την κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε ελέγχει ήδη εκατοντάδες άτομα τα οποία έχουν διασκορπισθεί σε όλη την επικράτεια με τον μανδύα του “πρόσφυγα”.

Ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα τούρκικα drone από πάνω τους, για να αποφύγουν από τη μια τις ενέδρες Τούρκων παρακρατικών και διακινητών και να εμποδίσουν την είσοδο στην χώρα επικίνδυνων τζιχαντιστών από την άλλη.

evros 032020 plcrprt 02

Ωστόσο, στην ενδοχώρα για τις προσεχείς ημέρες ανακοινώνονται κινητοποιήσεις “προσφύγων” και “μεταναστών” στις οποίες θα “διαδηλώσουν” ότι η Ελλάδα αργεί να τους χορηγήσει άσυλο.

Μια ολόκληρη σειρά από “συγκυρίες” άριστα συντονισμένες μεταξύ τους!

Προ ημερών στην Μυτιλήνη, μια Αφρικανή, έγκυος στο 8ο μήνα επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μαθαίνοντας ότι απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου της...

Ταυτόχρονα, και στα νησιά του Βορείου Αιγαίοου οι ροές έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό.

Ενώ, στον Έβρο στο μέτωπο των αντιδράσεων για το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου προστέθηκαν και οι Εθνοφύλακες, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι θα παραδώσουν τα όπλα τους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Εθνοφυλάκων της περιοχής, αναφορικά με την απόφαση της επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο του Έβρου.

Εξοργισμένοι οι Εθνοφύλακες

Συγκεκριμένα, η επίμαχη απόφαση έχει προκαλέσει την οργή των εθνοφυλάκων της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν ότι τη στιγμή που υπερασπίζονται τη χώρα τους δημιουργείται πρόβλημα εκ των έσω.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τον οπλισμό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. [ pameevro.gr ]

Βροντερό ΟΧΙ από τους Πυροσβέστες του Έβρου

Με ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει την αντίθεση της στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και ζητάει από την Κυβέρνηση να την ακυρώσει. [ evros-news.gr ]

Στα όπλα και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Έβρου

“Πράξη επιπόλαια και επικίνδυνη, εκτός κι αν είναι εσκεμμένη ενέργεια ,οπότε αποτελεί Εθνική προδοσία” χαρακτηρίζει την κυβερνητική απόφαση και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Έβρου. [ evros-news.gr ]

 Συνοριοφύλακες Έβρου: "Δημιουργούν πέμπτη φαλαγγα στον Έβρο"

“Ακατανόητη και επικίνδυνη” χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της την κυβερνητική απόφαση και η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Οι Συνοριοφύλακες του Έβρου τονίζουν ότι “η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και η αύξηση της χωρητικότητας αυτού θα στείλει λανθασμένα μηνύματα προς τα κυκλώματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αύξησης των μεταναστευτικών πιέσεων και ροών, καθώς δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να εισέλθουν παράνομα από τα θαλάσσια σύνορα και να εγκλωβιστούν στα νησιά, διότι δεν ισχύει για τον Έβρο η Συμφωνία του 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για υποχρεωτική παραμονή στα νησιά όσων εισέρχονται από την Τουρκία, μέχρι να ολοκληρωθεί η  χορήγηση ασύλου”.

“Με τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον, εν προκειμένω η άμυνα της χώρας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μία πέμπτη φάλαγγα στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου” αναφέρουν, καλώντας τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τον Έβρο και την Θράκη και να άρει άμεσα την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη. [ evros-news.gr ]

Απόστρατοι Αστυνομικοί Έβρου: “Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον”

Κάθετα αντίθετη στην απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για αναβάθμιση και επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, αλλά και σε όποια μελλοντική τέτοια απόφαση σε οποιοδήποτε τμήμα του Ν. Έβρου για ευνόητους Εθνικούς λόγους, είναι και η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Έβρου. [ gatzoli.gr ]

Αξιωματικοί Στρατού: “Όχι στην Κερκόπορτα στον Έβρο”

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο: Όχι στην Κερκόπορτα στον Έβρο, δηλώνει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).

“Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επέκτασης της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές”.

“Δίπλα στα σύνορα, με την επιθετική Τουρκία και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μόλις πριν από ένα χρόνο η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων, όπου θα ζει και θα κινείται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Δεν είναι επιτρεπτό να ανοίγεται “Κερκόπορτα” στον Έβρο”.

“Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους του Έβρου, δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ή επέκτασης δομών φιλοξενίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει κάθε τέτοιο σχεδιασμό” καταλήγει η ανακοίνωση. [ akritascanada.com ]

Τουφάκης: Με ένα SMS θα γίνει στον Έβρο ότι γινόταν στην Μόρια

Mόνο προβλήματα θα δημιουργήσει η απόφαση της Κυβέρνησης διά του Υπουργού της για την Μετανάστευση κ. Νότη Μηταράκη, υποστηρίζει εκφράζοντας τις απόψεις του συνόλου των Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ σε Έβρο και Θράκη, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Τουφάκης. [ akritascanada.com ]

“Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει επάνω του το θέμα” τονίζει ο κ. Τουφάκης. “Και να δώσει μια λύση η οποία θα είναι μια και μοναδική, να μην δημιουργηθεί η δομή αυτή στον νομό Έβρου”.

 ΟΧΙ και από την Εκκλησία

“Εμείς οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, επειδή από ετών διακονούμε σ' αυτήν την ευαίσθητη περιοχή και γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματά της, τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, αιτούμεθα από το αρμόδιο υπουργείο και την έντιμο ελληνική Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη” τονίζουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων. [ iefimerida.gr ]

Last modified on Sunday, 28 February 2021 23:32

Επικοινωνία

Copyright © 2020 policereport.gr