Friday, 12 February 2021 21:39

Ανοίγουν Κερκόπορτα στον Έβρο - Ο ρόλος της Γερμανίας και οι "πρόθυμοι" των Αθηνών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ασύμμετρη απειλή στον Έβρο. Κλιμακώθηκε πέρυσι τον Μάρτιο με αδιανόητο τρόπο από την Τουρκία, συνεχίζεται με ένταση μέχρι σήμερα με πολιορκητικό κριό την Γερμανία. Στην εξίσωση προστέθηκαν οι "πρόθυμοι" των Αθηνών..  

Καθημερινά τους τελευταίους μήνες από τα περάσματα του Έβρου περνούν παράνομα στην χώρα ρίχνοντας τα σύνορα δεκάδες αλλοδαποί, με κατεύθυνση τους Βαλκανικούς διαδρόμους και τελικό προορισμό τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις της ΕΕ για έντονους και διαρκείς ελέγχους στα ελληνικά αεροδρόμια από τα οποία μέχρι πρόσφατα έφευγαν για την Ευρώπη κατά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εφοδιασμένοι από τους τούρκους διακινητές με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας στους ελέγχους διαβατηρίων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οδήγησαν τις ροές προς τον Έβρο. Όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν από τα νησιά μετακινούνται στον Έβρο.

Η κυβερνητική απόφαση να ανοίξει μια νέα Μόρια στον Έβρο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με ακόμα μια παράλογη απαίτηση της ΕΕ (κυρίως της Γερμανίας) η Ελλάδα με ευθύνη της (και μόνη της πάλι) να αναχαιτίσει τις ροές προς την Ευρώπη.

Το παρασκήνιο

Ειδικότερα, οι Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν επισημάνει τον κίνδυνο στην κυβέρνηση τους ότι η ανεξέλεγκτη ροή αλλοδαπών αιτούντων άσυλο (μέσω Τουρκίας – Βαλκανίων) στην Γερμανία θα βάλει σε κίνδυνο κοινωνικές ισορροπίες στην χώρα.

Εισηγήσεις αναλόγου ύφους και ήθους από Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας προς την πολιτική ηγεσία δεν έχουν γίνει γνωστές.

Επιπλέον, οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν εισηγηθεί, η Γερμανία για λόγους εσωτερικής ασφάλειας να μη δέχεται αιτήσεις ασύλου αλλοδαπών οι οποίοι έχουν ήδη άσυλο στην Ελλάδα ή άτομα τα οποία δεν έχουν το προφίλ ενσωμάτωσης το οποίο απαιτούν οι Γερμανοί προκειμένου να τους εντάξουν στην κοινωνία τους.

Ήδη, Γερμανοί αστυνομικοί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν επιφορτισθεί από την κυβέρνηση τους να ελέγχουν και να αποτρέπουν όσους ταξιδεύουν προς την Γερμανία και δεν έχουν το κατάλληλο προφίλ. Θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν ήδη καταφέρει να αποτρέψουν να ταξιδέψουν προς την Γερμανία περίπου 5.500 αλλοδαπούς.

Οι Γερμανικές ΜΚΟ είναι εξαφανισμένες! Ούτε μια φορά δεν κατήγγειλαν την "ρατσιστική" αντιμετώπιση της Γερμανίας σε βάρος "προσφύγων" και "μεταναστών". Όμως ακόμα καταμαρτυρούν οργανωμένα στην Ελλάδα ότι επαναπροωθεί στην Τουρκία παράνομους αλλοδαπούς. Παράλληλα, οργανώσεις φιλότουρκων προσφύγων στην Ελλάδα ζητούν την καταδίκη της χώρας για εγκλήματα κατά της.. ανθρωπότητας και συγκεκριμένα σε βάρος προσφύγων..

Για να γίνει πιό κατανοητό, την ίδια στιγμή που η Γερμανία εφαρμόζει εξονυχιστικούς ελέγχους επί Ελληνικού εδάφους σε αλλοδαπούς με προορισμό την Γερμανία, σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία σε παρασκηνιακό ρόλο απαιτεί η Ελλάδα να υποδέχεται τους “μετανάστες” από παντού ανεξαιρέτως με την υποχρέωση να τους απονέμει άσυλο..

Τι φοβούνται στην ΕΕ

Γενικότερα, ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας τρέμουν το ενδεχόμενο να εισρεύσουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις “αχαρτογράφητοι” τζιχαντιστές. Άκρως επικίνδυνοι ισλαμιστές για τους οποίους δεν γνωρίζει κανείς τίποτα και τα πρόσωπα τους δεν βρίσκονται σε καμιά βάση δεδομένων υπηρεσιών ασφαλείας. “Μισθοφόροι της τζιχάντ” με αποδεδειγμένη πολεμική εμπειρία σε φρικτά πεδία μάχης που μπορούν να εκπαιδεύσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος άλλα άτομα στην χρήση ασφαλών επικοινωνιών, όπλων και εκρηκτικών.

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν σε Γερμανία και Δανία τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση στην Ευρώπη με την χρήση βόμβας χημικών..

Τις αγωνίες αυτές έχουν καταγράψει πρόσφατα σε εκθέσεις τους τις οποίες έδωσαν στην δημοσιότητα και Γαλλικές υπηρεσίες.

Επίσης και οι Αστυνομίες των Βαλκανίων τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να περιφρουρούν συστηματικά τα σύνορα τους και να μην επιτρέπουν την διέλευση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα.

Νέα Κερκόπορτα

Οι εξωφρενικές απαιτήσεις της ΕΕ (και των Γερμανών ιδιαιτέρως) να χτιστεί μια Κερκόπορτα στα βόρεια σύνορα της χώρας μόνο ως διαρκή και μόνιμη απειλή για την εσωτερική και εθνική ασφάλεια αλλά και για την άμυνα της χώρας μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής όλα δείχνουν ότι έχει επιλέξει στρατόπεδο. Είναι τόσο αποφασισμένος να υλοποιήσει τις απαιτήσεις αυτές που έφτασε στο σημείο σε μια επίδειξη έπαρσης και “παντοδυναμίας” να δηλώσει μέσω του Προέδρου του Φυλακίου Έβρου στους Εβρίτες ότι αν ήθελε θα μπορούσε να φέρει 10.000 αλλοδαπούς στον Έβρο.

Επιπλέον, εξαιτίας μιας σειράς αντιφατικών δηλώσεων του πριν επισκεφθεί την Ορεστιάδα, πυροδότησε έτι περαιτέρω τις σοβαρές αντιδράσεις στην περιοχή κι όταν είδε ότι το σχέδιο του δεν περνάει από τον Έβρο, αθηναϊκά Μέσα “Ενημέρωσης” ανέλαβαν για λογαριασμό του να στοχοποιήσουν ως “ακραίους” και “ακροδεξιούς” τους Ακρίτες του Έβρου. Κορυφαία στιγμή στην επίθεση κατασυκοφάντησης των Εβριτών – τους οποίους πέρυσι η κυβέρνηση αποκαλούσε “ήρωες” - μια κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΔ η οποία καταδίκαζε τις “ακραίες συμπεριφορές”.

Η αλήθεια

Σε μια απόπειρα του να κάμψει τις αντιδράσεις, ο κ. Μηταράκης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η νέα δομή και η επέκταση της υπάρχουσας στον Έβρο θα είναι κλειστό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης και ταυτόχρονα προαναχωρησιακό κέντρο. Ψεύδεται.

Αν είναι προαναχωρησιακό κέντρο, τούτο σημαίνει ότι θα συγκεντρωθούν σε αυτό - λόγω εγγύτητας με την Τουρκία ώστε να απελαύνονται στην Τουρκία - όλοι οι υπό απέλαση αλλοδαποί από διάφορα σημεία της χώρας οι οποίοι έχουν σε βάρος τους αποφάσεις διοικητικής απέλασης. Ένα “Γκουαντάναμο” για την φύλαξη του οποίου θα απαιτηθεί τεράστια αστυνομική δύναμη. Τα άτομα τα οποία θα διαμένουν σε αυτό μέχρι να απελαθούν θα έχουν σε βάρος τους είτε αποφάσεις διοικητικής απέλασης, είτε αποφάσεις δικαστικής απέλασης εξατίας ποινικών αδικημάτων που έχουν διαπράξει στην χώρα μας. Και είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αυτά τα άτομα..

Η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ προβλέπει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία όσοι αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν από τα νησιά στην ηπερωτική Ελλάδα, ο Έβρος εξαιρείται από αυτή την συμφωνία. Η Τουρκία δεν θα δεχθεί απελάσεις από τον Έβρο, όπως δεν θα δεχθεί να επιστρέψουν στο έδαφος της όσοι πέρασαν στην Ελλάδα από τα περάσματα του Έβρου.

Αυτήν ακριβώς την συνθήκη εκμεταλλεύθηκαν απολύτως - προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην Τουρκία - οι οργανωμένοι εμπρησμοί κέντρων υποδοχής σε Σάμο, Χίο και Λέσβο με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της Μόριας σε ζωντανή μετάδοση από κοινωνικά δίκτυα και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβελείας. Οργανωμένες τρομοκρατικές ενέργειες με το εξής διακύβευμα: "ή μεταφερόμαστε στην ενδοχώρα ή καίμε τα νησιά". 

Αν είναι κλειστό κέντρο καταγραφής, η κράτηση σε αυτό παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στην χώρα δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 20 ημέρες, αυτό ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, δεν υπάρχει πουθενά στην ΕΕ κλειστό κέντρο καταγραφής. Επίσης, η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί κλειστά κέντρα καταγραφής.

Αλλά πάντως, ούτε προαναχωρησιακό κέντρο μπορεί να είναι, ούτε κλειστό κέντρο καταγραφής, και σίγουρα δεν μπορεί να είναι και τα δυό μαζί.

Θα είναι ανοιχτό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, πολύ πιθανόν δε να εξελιχθεί σε μια νέα Μόρια. Όσοι συλλαμβάνονται θα οδηγούνται σε αυτό, θα καταγράφονται και θα λαμβάνουν ένα ανοιχτό “φύλλο πορείας” (δελτίο αιτούντος ασύλου) και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα με ή χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.

Ταυτόχρονα ο κ. Μηταράκης κινεί Γη και Ουρανό να πείσει τους πάντες ότι “πρέπει να αφήσουμε το μεταναστευτικό πίσω μας” κι ότι “η Ελλάδα έχει πάψει να είναι θέλγητρο στους λαθροδιακινητές”. Όμορφα λόγια με παρονομαστή ακραία αποπροσανατολιστική προπαγάνδα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική..

Το απόλυτο χάος

Η Ελλάδα για την κοινότητα των εκατοντάδων χιλιάδων κυρίως Αράβων αλλοδαπών που βρίσκονται ήδη εδώ νόμιμα ή παράνομα, δεν θα σταματήσει ποτέ να αποτελεί την πύλη προς την Ευρώπη, όπως η Ελλάδα δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι παράδεισος πλουτισμού για τα κυκλώματα τούρκων διακινητών και των ΜΚΟ της Βορείου Ευρώπης (οι οποίες λίγο έλειψε να διαλύσουν την χώρα).

Η διαχείριση του “μεταναστευτικού” στην χώρα επί ημερών Μηταράκη εξακολουθεί να γίνεται με τον ίδιο χαοτικό τρόπο και με ακριβώς τις ίδιες σοβαρότατες απειλές για την εσωτερική και εθνική ασφάλεια. Η τοποθέτηση του κ. Μηταράκη στο υπουργείο αυτό δεν έλυσε προβλήματα, αντιθέτως προκάλεσε πολλά περισσότερα.

Θέλει να εμφανίζεται ως υπέρμαχος του διαλόγου στον οποίο όμως επιχειρεί να επιβάλλει την θέση του κι όταν δεν τα καταφέρνει αντεπιτίθεται με βία.

Κατ' απαίτηση του η ΕΛ.ΑΣ στράφηκε εναντίον των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου πέρυσι τέτοια εποχή και δεν θα διστάσει να επαναλάβει την απαίτηση του εναντίον των κατοίκων του Έβρου. Η υπόθεση έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί τρυγμούς στην κυβέρνηση παρόλο που δεν λειτουργεί μόνος του. Ουδείς από το υπουργικό συμβούλιο έχει διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του κ. Μηταράκη, μάλιστα ο ίδιος είπε ότι έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού.

Το μόνο που έχει αλλάξει στην διαχείριση του μεταναστευτικού σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι πλέον μεταξύ άλλων, καταζητούμενοι από την Interpol, διακινητές και τζιχαντιστές που ζητούσαν άσυλο τότε, τώρα δεν είναι απλά αιτούντες άσυλο, έχουν άσυλο, δικαιώματα και κινούνται ελεύθερα στην χώρα. Ούτε σκέψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για σαρωτικό επανέλεγχο αποφάσεων ασύλου, διαδικασία η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Γερμανία με πολύ σοβαρά ευρήματα.

Μάλιστα, ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ του Σαββατοκύριακου 6-7 Φεβρουαρίου 2021 σε εκτενές ρεπορτάζ της οποίας μεταφέρονται οι σοβαρές ανησυχίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την απειλή που συνιστούν ακραίοι ισλαμιστές οι οποίοι βρίσκονται κρυμμένοι στην Ελλάδα.

Πέρυσι τέτοια εποχή όσοι μιλούσαν για την παρουσία τζιχαντιστών στην Ελλάδα γελειοποιούνταν και απομονώνονταν. Φέτος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όχι απλά παραδέχονται την παρουσία τζιχαντιστών στην χώρα, πλέον δεν κρύβουν ότι ανησυχούν σοβαρά.

Η διαδικασία

Δοθέντος λοιπόν ότι η Κερκόπορτα στον Έβρο θα είναι ανοιχτή.. όλοι θα περάσουν από την διαδικασία υποβολής αιτήσεως ασύλου και μέχρι να πάρουν στα χέρια τους τις αποφάσεις θα μπορούν να κινούνται άλλοι με περιορισμό μετακινήσεων εντός του Έβρου και άλλοι με δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα.

Οι πιέσεις των Γερμανών θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα να εγκλωβισθούν χιλιάδες αγνώστου ταυτότητας αλλοδαποί στον Έβρο. Απόλυτα λογικές οι ανησυχίες των κατοίκων του Έβρου.

Αντί να εκδίδεται σε βάρος τους άμεση απόφαση διοικητικής απέλασης για παράνομη είσοδο στην χώρα, οι Υπηρεσίες Ασύλου θα εξακολουθήσουν να δέχονται αιτήσεις ασύλου.

Η Ελληνική νομοθεσία είναι σαφής. Παράνομα εισελθών σε ελληνικό έδαφος έχει να περιμένει μόνο διοικητική απόφαση απέλασης. Δεν τηρείται η νομοθεσία παρόλο που έχει μεταβληθεί η ίδια η φύση του “μεταναστευτικού” και ενώ ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί πλέον καθώς συνειδητοποιεί ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων έχει αποτύχει παταγωδώς.

Καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας οι υπηρεσίες ασύλου σε όλη την χώρα δέχονταν– και εξακολουθούν να δέχονται - αιτήσεις ασύλου μόνο από Σύριους ως οι μόνοι οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη – αν και τούτο δεν επιτρέπεται καθώς μπήκαν παράνομα στην χώρα ενώ προήλθαν – και προέρχονται - από ασφαλή χώρα, την Τουρκία.

Σε δεκάδες περιπτώσεις οι οποίες έχουν εντοπισθεί από τις Ελληνικές ειδικές υπηρεσίες, από τα γραφεία ασύλου έχουν περάσει χωρίς κανείς να τους υποψιασθεί άκρως επικίνδυνοι ισλαμιστές και διεθνώς καταζητούμενοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χωρίς φυσικά ποτέ να αναζητηθούν ευθύνες από κανέναν. Στην Ελλάδα δεν άνοιξε ποτέ ρουθούνι, ουδείς απολογήθηκε για τα αιματηρά γεγονότα πχ στην Γαλλία και τα δεκάδες θύματα από επιθέσεις τζιχαντιστών οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να τους σταματήσει.

Το απόλυτο μπάχαλο στην διαχείριση του “μεταναστευτικού”, η Ευρώπη το έχει πληρώσει με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Όμως κι όταν η Ελλάδα ζητούσε εναγωνίως ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης η Ευρώπη κώφευε..

Ούτε τώρα η ΕΕ αποφασίζει να κλείσει τα κενά ασφαλείας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ιδιαιτέρως στον έλεγχο διαβατηρίων. Αν τα κυκλώματα των διακινητών δεν έβρισκαν αυτά τα κενά ώστε να κατευθύνουν τις ροές προς την Ευρώπη μοιραία και η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε πύλη προς την Ευρώπη. 

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Συρία θα βοηθούσε πολύ σημαντικά. Η Συρία θα μπορούσε να μοιρασθεί με τις Ελληνικές υπηρεσίες τεράστιο όγκο πληροφοριών για αιτούντες άσυλο – είτε αληθινούς Σύριους ή άτομα με Συριακή ιθαγένεια.., όμως την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας εμποδίζουν συστηματικά συγκεκριμένοι κύκλοι των Αθηνών.

Όμως ταυτόχρονα, συμβαίνει το εξής παράδοξο: ενω τα γραφεία ασύλου κατά παρέκκλιση - για ανθρωπιστικούς λόγους - υποδέχονται αιτήσεις ασύλου από Σύριους παράνομα εισελθόντες στην χώρα, αιτήματα ασύλου Σύρων προσφύγων απορρίπτονται μαζικά, ενώ απονέμεται άσυλο σε Αφγανούς, Σομαλούς, Πακιστανούς, κα.

Είκοσι ημέρες..

Από την στιγμή που κάποιος ξεφεύγει από τον (υποτυπώδη) έλεγχο των Αρχών στην Ελλάδα, εφόσον συλληφθεί σε καταδίωξη ή σε τυπικό αστυνομικό έλεγχο, δεν μπορεί να κρατηθεί ως “παράνομος μετανάστης” για περισσότερες από 20 ημέρες.

Μπορεί να κρατηθεί περισσότερο μόνο εαν έχει διαπράξει κάποιο άλλο αδίκημα πέραν της παράνομης εισόδου στην χώρα, πχ. ληστεία, κα. Αν δεν έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, εκδίδεται σε βάρος του απόφαση να απομακρυνθεί... οικειοθελώς από την χώρα εντός 40 ημερών με δικαίωμα να καταθέσει ένσταση επί της αποφάσεως και αφήνεται ελεύθερος, υπό τον όρο να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας..

Εάν το το όνομα του βρίσκεται ήδη στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών, απομακρύνεται με συνοδεία αν είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα ονόματα τους βρίσκονται σε αυτή την λίστα, με τις υπηρεσίες να τους ζητούν να φύγουν μόνοι τους και όπως είναι αναμενόμενο δεν φεύγουν ποτέ.

Αν συλληφθεί εκ νέου, του κοινοποιείται νέα απόφαση να απομακρυνθεί από την χώρα εντός 40 ημερών. Τα τρελοκομεία είναι πολύ πιό οργανωμένα..

Αν εν τω μεταξύ έχει καταθέσει αίτηση ασύλου και μέχρι αυτή να εξετασθεί μπορεί να διαμένει εντός κάποιου κέντρου υποδοχής, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι κλειστό.

Ελεύθεροι όλοι..

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά τις πρόσφατες διευκρινίσεις από τον Άρειο Πάγο προς την ΕΛ.ΑΣ να μπουν στο αρχείο χιλιάδες δικαστικές απελάσεις αλλοδαπών με ποινικά αδικήματα στην χώρα μας.

Ουδείς, από κανένα υπουργείο όχι μόνο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τι ακριβώς θα γίνει με όλους αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικασθεί για ποινικά εγκλήματα στην χώρα και πλέον δεν μπορούν να απελαθούν αυτομάτως. Αν πχ θα μετατραπούν οι αποφάσεις αυτές σε αποφάσεις διοικητικής απέλασης ή αν θα μπορούν ισότιμα με αληθινούς πρόσφυγες να αιτηθούν άσυλο στην χώρα μας.. Πάντως, μετά την έκτιση της ποινής τους θα αφεθούν ελεύθεροι..

Ασφαλής χώρα η Τουρκία

Επιπλέον, σε πολύ σημαντικό αριθμό απορριπτικών αποφάσεων ασύλου Ελληνικών υπηρεσιών ασύλου (κυρίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου), αν και περιγράφεται με σαφήνεια ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αρνείται συστηματικά να υιοθετήσει αυτές τις αποφάσεις ως “δεδικασμένο” για να αποκρούσει σε πολιτικό, διπλωματικό, διεθνές αλλά σε επίπεδο αποτροπής τις διαρκείς επιθέσεις της Τουρκίας να μεταβάλει τον κοινωνικό και πολιτικό χάρτη μετά τα ακριτικά νησιά τώρα και στον Έβρο.

Όμως η Τουρκία και σε αυτό το επίπεδο έχει φροντίσει με υβριδικό τρόπο να αλλάζει τις συνθήκες σε βάρος της Ελλάδος. Συχνά-πυκνά σε κοινωνικά δίκτυα τα οποία ελέγχει διανέμονται μαζικά εικόνες και βίντεο με βίαιους ξυλοδαρμούς Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, ώστε αυτά τα “ντοκουμέντα” να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό σε αιτήσεις ασύλου τους στην Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα.

Οι πιέσεις της Γερμανίας από την μια και οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας από την άλλη εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να διαχειρισθεί πρωτοφανή ζητήματα εσωτερικής και εθνικής ασφάλειας, να δείξει το αληθινό της πρόσωπο στους αληθινούς πρόσφυγες και στα δεκάδες βιασμένα προσφυγόπουλα στα camps... αλλά και να διαχειρισθεί την έπαρση και την αλλαζονεία ενός υπουργού ο οποίος επιμένει ότι το πρόβλημα “λύνεται” με την δημιουργία ενός ακόμα ισλαμικού χωριού και αυτή την φορά στον Έβρο.

Άλλωστε, οι Τούρκοι διακινητές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι με την λήξη των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19 θα ανάψουν πάλι τις μηχανές. Όπως έχουν δηλώσει κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες “ο Έβρος δεν σφραγίζεται”. Συνεπώς είναι θέμα χρόνου στο Φυλάκιο Έβρου ένα πρωί να βρεθούν μερικές χιλιάδες αλλοδαποί..

Ήδη σε υψηλό επίπεδο στην ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν κινδύνους εθνικής ασφαλείας από την επέκταση του και την κατασκευή ακόμα ενός hotspot στον Έβρο.

Δεν έχουν άδικο! Μελετώντας την ανθρωπογεωγραφία στα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε όλη την χώρα θα δει κανείς μεταξύ χιλιάδων αληθινών προσφύγων, από ριζοσπαστικοποιημένους Αφγανούς κομμάντος τους οποίους εκπαίδευσαν Αμερικανοί στρατιώτες, Ιρακινούς εμπειροπόλεμους στρατιωτικούς, ριψάσπιδες Σύριους στρατιωτικούς που εντάχθηκαν στον FSA εμπνεόμενοι από τον Σαρούτ, τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, “μετανιωμένους” αποκεφαλιστές του IS, κομάντος της τουρκοκινούμενης οργάνωσης τζιχαντιστών Αχράρ Αλ Σάμ, “ανήλικα προσφυγόπουλα” ετών 22 με ειδικότητα ελεύθερου σκοπευτή στον FIA, Παλαιστήνιους συμπαθούντες της Χαμάς, Πακιστανούς Ταλιμπάν, κα.

Επιπλέον, ουδείς γνωρίζει πόσα στελέχη παραστρατιωτικών ομάδων της Τουρκίας έχουν παρεισφρύσει στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε ολόκληρη την χώρα.

Ακόμα, όπως συνέβη παντού στην Ελλάδα όπου στοιβάχθηκαν αδιακρίτως κατά χιλιάδες αλλοδαποί “αιτούντες άσυλο”, αυξήθηκαν κατακόρυφα όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας. Αν προχωρήσει το σχέδιο και στον Έβρο κίνδυνοι εσωτερικής ασφάλειας θα εμφανισθούν λίαν συντόμως.

Όμως στους απόλυτους κινδύνους για την Ελλάδα, τελευταία έχει προστεθεί ακόμα ένας. Η συχνή διέλευση και παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Βόρειο Ελλάδα μετατρέπει την ευρύτερη περιοχή πέριξ της Αλεξανδρούπολης σε υπ' αριθμόν 1 στόχο ακραίων ισλαμιστών.

Το μόνο που λείπει από το κάδρο είναι ένα ακόμα hotspot και μάλιστα στον Έβρο στο οποίο θα διαβιούν ως “πρόσφυγες” μοναχικοί.. γκρίζοι λύκοι και εν υπνώσει θύλακες του Χαλιφάτου..

 

ΜΜ

Last modified on Sunday, 14 February 2021 00:22

Επικοινωνία

Copyright © 2020 policereport.gr