Wednesday, 08 July 2020 06:38

Αυτός είναι ο αληθινός πιλότος των ΗΠΑ που υποδυόταν ο ψευτογιατρός

Παίρνουμε σκυτάλη από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA και αναλύουμε ψηφιακά την εικόνα την οποία πλαστογράφησε ο ψευτογιατρός για να πείσει τα θύματα του ότι μεταξύ άλλων ήταν και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δείχνει τον ψευτογιατρό να φορά στολή πιλότου και να ποζάρει μπροστά από μαχητικό αεροσκάφος. Ο 47χρονος παρίστανε σε πολλές περιπτώσεις και τον πιλότο, ενώ είχε επισκεφθεί ασθενή φορώντας στρατιωτική στολή.

Κατ' αρχάς, το Policereport.gr ανακάλυψε την αυθεντική εικόνα επάνω στην οποία ο ψευτογιατρός (ή κάποιος άλλος ο οποίος γνωρίζει ψηφιακή επεξεργασία εικόνας) μόνταρε το πρόσωπο του (ψευτογιατρού). Το πρόσωπο στην αυθεντική εικόνα είναι πράγματι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και μάλιστα από τους πιό μάχιμους πιλότους F-16.

Από την ανάλυση των μεταδεδομένων της αυθεντικής εικόνας προκύπτει ότι η
 (αυθεντική) εικόνα ελήφθη το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 στις 12:37 μ.μ., από τον Λοχία της Μονάδας James N. Fasso στην 174 Πτέρυγα Μάχης στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης με φωτογραφική μηχανή μάρκας NIKON D2XS σε ανάλυση 300 dpi, εστιακό μήκος 35 mm και διαστάσεις σε πλάτος 1500 pixels επί ύψος 2100 pixels. Η αυθεντική φωτογραφία πέρασε από μερικές διορθώσεις με την χρήση του Photoshop και αρχειοθετήθηκε στο αρχείο της Μονάδας στις 17:43 της ίδιας ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την λήψη της εικόνας δεν χρησιμοποιήθηκε φλας. Η πράγματι πολύ υψηλή ανάλυση της αυθεντικής εικόνας επέτρεπε την πλαστογράφηση ώστε σε μικρότερη εκδοχή της να έκρυβε από το γυμνό μάτι τα ψηφιακά ίχνη της πλαστογράφησης. Όχι όμως και από την σχεδόν μικροσκοπική ψηφιακή ανάλυση!..

metadata 01


Όπως φαίνεται πεντακάθαρα ο άνθρωπος που μόνταρε την εικόνα του προσώπου του ψευτογιατρού (αν όχι ο ίδιος) 
απομόνωσε από άλλη φωτογραφία του το πρόσωπο του και το πρόσθεσε επάνω στην αυθεντική με τον Αμερικανό πιλότο. Κατά πάσα πιθανότητα η φωτογραφία του προσώπου του ψευτογιατρού παρήχθη σε εσωτερικό χώρο (ίσως κάποιο στούντιο φωτογράφησης) καθώς από την ψηφιακή ανάλυση με σειρά τεχνικών, της πλαστής φωτογραφίας προκύπτει ότι στο πρόσωπο του συγκεντρώνει φως σε μεγάλη ένταση. Αλλά φαίνεται επίσης με πολύ καθαρό τρόπο το περίγραμμα του λαιμού του ψευτογιατρού επάνω στην πλαστή φωτογραφία. 
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η αυθεντική φωτογραφία με τον Αμερικανό πιλότο έχει εντοπισθεί σε φηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες επιλέγουν αυθεντικές φωτογραφίες επάνω στις οποίες προσαρμόζουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποίησε και ο ψευτογιατρός για να δημιουργήσει μια ακόμα εκδοχή του εαυτού του ως πιλότου. 

Η πλαστή εικόνα...
noise analysis fake

Η αυθεντική εικόνα
noise analysis real

Η πλαστή εικόνα...
principal component analysis fake

Η αυθεντική εικόνα
principal component analysis real

Η πλαστή εικόνα...
magnify fake

Η αυθεντική εικόνα
magnify real

Η εικόνα την οποία μετέδωσε ο ALPHA στην οποία ο ψευτογιατρός εμφανίζεται ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ...
alpha fake pilotos

Η αυθεντική εικόνα του αληθινού πιλότου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κ. Σκοτ Μπρέντον
real points
[IMAGE: New York Division of Military and Naval Affairs / SSgt James N. Fasso]

both1

Ο γνήσιος TOP GUN

Ποιός όμως είναι ο άνθρωπος στην αυθεντική φωτογραφία; Πρόκειται για τον (τότε)Αντισμήναρχο της 174 Πτέρυγας 
Μάχης, Ντέιβιντ Σκοτ Μπρέντον, μάχιμο πιλότο F-16, ο οποίος την ημέρα της φωτογράφησης έγραψε 4.000 ώρες πτήσης και ο οποίος με κάθε ευκαιρία δεν κρύβει την αγάπη του για την Πολεμική Αεροπορία και τα F-16. 

Η επιλογή του να πετά με F-16 ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ, δήλωνε τότε, "επειδή το F-16 με προκαλεί με κάθε μαχητική αποστολή που εκτελεί η Πολεμική Αεροπορία. Είτε πρόκειται για αέρα-αέρος, αέρος-προς-έδαφος , Close Air Support, SEAD, Forward Air Controller, Combat Search and Rescue κ.λπ. "Έπρεπε να μάθω καθεμιά από αυτές τις αποστολές και να τις εκτελέσω σε μάχη σε όλο τον κόσμο".

Ο κ. Μπρέντον έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές και έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία και το Ιράκ, ενώ ήταν και εκπαιδευτής στο Weapons Instructor Course, το σχολείο "Top Gun" των Πολεμικών Αεροσκαφών των Η.Π.Α.

Αυτόν τον άνθρωπο, έναν γνήσιο TOP GUN, έναν αληθινό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ υποδυόταν ο ψευτογιατρός Νίκος Κόντος, ευτυχώς όμως για πολύ κόσμο η Ελληνική Αστυνομία και οι πολίτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν έβαλαν οριστικά τέλος στην πολυσχιδή "καριέρα" του. 

Last modified on Wednesday, 09 September 2020 23:02

Επικοινωνία

Copyright © 2020 policereport.gr