Αλλά πάντως θίγει και ζητήματα επιχειρησιακής ασφάλειας της υπηρεσίας. Όμως ενώ θα περίμενε κανείς να έχει αφαιρεθεί όλο το σχετικό περιεχόμενο από τον ιστότοπο που προέβη στην διαρροή, τα έγγραφα με τα ονόματα των εκατοντάδων αστυνομικών είναι ακόμα προσβάσιμα στον εν λόγω ιστότοπο.
Είναι σοβαρότατη παράλειψη να μην απαιτηθεί να αφαιρεθεί όλο το σχετικό περιεχόμενο (όχι μόνο η ιστοσελίδα) από τον σέρβερ του ιστότοπου.
Αρκετές ώρες μετά τις αντιδράσεις και σχετικές ανακοινώσεις σε θεσμικό επίπεδο συνδικαλιστικών οργάνων αστυνομικών, και παρόλο που ούτε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση της, τα ονόματα εκατοντάδων αστυνομικών του Ελληνικού FBI εκτίθενται ακόμα...
Το Policereport.gr αναζήτησε πριν από λίγη ώρα με τεχνικές ανάλυσης πληροφοριών από ανοιχτές πηγές ίχνη των εγγράφων αυτών και πράγματι εντόπισε μέσα στον σέρβερ του συγκεκριμένου ιστότοπου δεκάδες έγγραφα αποτυπωμένα σε μορφή εικόνων με τα ονόματα εκατοντάδων αστυνομικών.
Πολλά από τα έγγραφα είναι αποθηκευμένα με δύο τρόπους, άλλα είναι αποθηκευμένα αφού υπέστησαν επεξεργασία και προστέθηκε το λογότυπο του site στο κέντρο των εικόνων, ενώ αρκετά ακόμα έγγραφα σε μορφή εικόνων βρέθηκαν να έχουν αποθηκευθεί χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία.
Μια ιστοσελίδα έχει διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση από τις εικόνες που φιλοξενεί διότι το κάθε στοιχείο μέσα σε μια ιστοσελίδα είναι απολύτως ανεξάρτητο από ένα άλλο, αποτελεί δηλαδή μια διαφορετική ψηφιακή οντότητα.
Η ιστοσελίδα αντλεί το περιεχόμενο που εμφανίζεται επάνω σε αυτήν από διαφορετικά directories ενός σερβερ,ή ακόμα και άλλους σέρβερς ακόμα και σε διαφορετικό domain name.
Για παράδειγμα, οι εικόνες μπορεί να αποθηκεύονται σε ένα directory Α, τα scripts που τρέχουν επάνω στην σελίδα σε ένα directory B, τα κείμενα μπορεί να αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων SQL, κτλ. Στην συνέχεια κατά απαίτηση του επισκέπτη μιας ιστοσελίδας (όταν δηλαδή αυτός βρίσκει ενδιαφέρουσα μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και επιθυμεί να συνδεθεί με την ιστοσελίδα) όλα τα επί μέρους στοιχεία (κείμενα, λογότυπα, εικόνες, βίντεο, γραφικά, scripts, κτλ) συντίθενται επάνω στην ιστοσελίδα βάσει προκαθορισμένων εντολών που τρέχουν στο παρασκήνιο της ιστοσελίδας και διαμορφώνουν την τελική της εικόνα της σελίδας στην οθόνη του επισκέπτη.
Στην υπόθεση αυτή λοιπόν, από τον ιστότοπο «κατέβηκε» η σελίδα, όχι όμως και οι εικόνες των εγγράφων.
Δοθέντων όλων αυτών, είναι πολύ σοβαρή παράλειψη η μη απαίτηση από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ να διαγραφούν όλα τα αρχεία από τους σερβερς της ιστοσελίδας, δεν αρκεί μόνο να κατέβει η ιστοσελίδα, είναι αρκετά σοβαρό να αφαιρεθεί όλο το σχετικό περιεχόμενο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι όλα τα σχετικά ευρήματα διαβιβάσθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ για τις δικές τους ενέργειες