Saturday, 31 July 2021 13:13

Τζιχαντιστής του ISIS ζητά άσυλο στην Ελλάδα προκαλώντας: Δεν θα με πιάνατε ποτέ..

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζητά διεθνώς καταζητούμενος Μαροκινός τζιχαντιστής, ενώ σοκάρει η ομολογία του: αν δεν σας έλεγα εγώ που ήμουν, δεν θα με πιάνατε ποτέ..

Ειδικότερα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο άτομο και πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε Ελληνικά ΜΜΕ, ο 28χρονος τζιχαντιστής από το Μαρόκο συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση δεν αναμένεται να υπάρξει και δεν είναι η πρώτη φορά...

Σε βάρος του είχε εκδοθεί από το 2017 διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχαν εκδώσει οι αρχές του Μαρόκου, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο 28χρονος φέρεται να είναι μέλος του ISIS από το 2014 και να συμμετείχε σε επιθέσεις.

O ίδιος υποστηρίζει ότι ναι μεν ανήκει στον ISIS, αλλά δεν διέπραξε καμία τρομοκρατική ενέργεια, ούτε στο Μαρόκο ούτε στη Συρία και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Φέρεται δε να έχει δηλώσει πως όταν έμαθε ότι τον κατηγορούν, μόλις έφτασε στην Ελλάδα... επικοινώνησε ο ίδιος με το προξενείο του Μαρόκου και ενημέρωσε πού βρίσκεται.

“Δεν θα πιάνατε ποτέ”...

«Εγώ ο ίδιος ήρθα και παραδόθηκα. Ήρθε η Ελληνική Αστυνομία και με συνέλαβε. Εγώ ο ίδιος υπέδειξα που ήμουν. Υπάρχει μέσα στο κινητό μου η κλήση. Αν δεν το είχα κάνει αυτό δεν θα ήξεραν πού βρίσκομαι και δεν θα με έπιαναν ποτέ».

Επίσης, υποστήριξε πως κρατήθηκε στις φυλακές της Τουρκίας επί 1,5 χρόνο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019, για τις ίδιες αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εκδοθεί στο Μαρόκο και εξέφρασε την επιθυμία να αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα. «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να ζητήσω πολιτικό άσυλο γιατί εγώ ο ίδιος ήρθα και παραδόθηκα».

Πράγματι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν οι Ελληνικές αρχές διαννοούνταν να υποδεχθούν αίτημα ασύλου από έναν διεθνώς καταζητούμενο για συμμετοχή στον ISIS όπως αυτός, ανεξάρτητα από την τύχη την οποία θα είχε η αίτηση ασύλου του.

Ο 28χρονος Μαροκινός παραμένει κρατούμενος μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του.

Φημολογείται ότι η Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Μαρόκου εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαβιβάστηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στις 27 Ιουλίου 2021.

Όπως αναφέρεται στα διωκτικά έγγραφα των μαροκινών Αρχών, εις βάρος του 28χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Ραμπάτ (Μαρόκου) προκειμένου να δικαστεί για «Σύσταση και συμμορία με σκοπό την προετοιμασία και τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, παράνομη κατοχή όπλων από κοινού με σκοπό την προσβολή της δημόσιας ασφάλειας».

Παιδική χαρά..

Στην Ελλάδα με αποκλειστική ευθύνη των Αρχών έχει καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι οι τζιχαντιστές είναι ημίτρελοι μεμονωμένοι ακραίοι μουσουλμάνοι οι οποίοι λειτουργούν αυτόνομα και κατά μόνας καθοδηγούμενοι από τον φανατισμό τους ή υποκινούμενοι από ψυχικές ασθένειες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκεται για στρατιώτες τρομακτικά εκπαιδευμένους και εμπειροπόλεμους στα πιό ακραία σενάρια και μάλιστα κατά οργανωμένων στρατών.

Οι αρχές στην Ελλάδα υποτιμούν διαρκώς τους κινδύνους και τις απειλές από την παρουσία τζιχαντιστών στην χώρα. Εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, του IS, της HTS και άλλων οργανώσεων οι οποίοι έχουν μπει στην χώρα χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και κατάφεραν να πάρουν άσυλο μέσα από διαδικασίες που πρέπει να απασχολήσουν πολύ σοβαρά ή βρέθηκαν να απολαμβάνουν την προστασία ΜΚΟ οι οποίες μέσα από τα προγράμματα στέγασης αιτούντων ασύλου ελέγχουν εκατοντάδες διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κυνική παραδοχή του 28χρονου Μαροκινού: “Εγώ ο ίδιος υπέδειξα που ήμουν. Υπάρχει μέσα στο κινητό μου η κλήση. Αν δεν το είχα κάνει αυτό δεν θα ήξεραν πού βρίσκομαι και δεν θα με έπιαναν ποτέ» αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Ότι οι τζιχαντιστές μπαινοβγαίνουν και στη συνέχεια κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην χώρα αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν να είναι παιδική χαρά.

Last modified on Monday, 29 November 2021 10:35

Επικοινωνία

Copyright © 2020 policereport.gr