Monday, 08 February 2021 09:31

Το ακραίο Ισλάμ απειλή για την χώρα - Εξαιρετικά ανήσυχος ο Χρυσοχοϊδης

ΟΙ ΝΕΕΣ προκλήσεις ασφαλείας που γνωρίζει η Ελλάς κατά μήκος της επικρατείας της, το οποίο διέρχονται παράνομοι μετανάστες και ακραίοι τζιχαντιστές, υποδυόμενοι τους πολιτικούς πρόσφυγες, σε συνδυασμό με τις ραγδαίες αλλαγές που προκαλεί στην καθημερινότητά μας ή τεχνολογία και η αλλαγή της ποινικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αποτελούν την αιτία που η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε μία ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση: να εκπονήσει και να εφαρμόσει στην πράξη ένα νέο δόγμα εσωτερικής ασφα λείας κατά τα πρότυπα που ήκολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου .

Ό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις νέες απειλές με τις οποίες ευρίσκεται αντιμέτωπη ή χώρα, όπως η διέλευσις και παραμονή στο έδαφός της ακραίων τζιχαντιστών ισλαμιστών που μετείχαν στον πόλεμο της Συρίας, η προπαγάνδα που γίνεται από ανωνύμους μέσω των σε πληθυσμούς που πιέζουν τα σύνορά μας στον Βορρά και στο Αιγαίο, οι αφύλακτες δημόσιες υποδομές της χώρας που είναι ευάλωτες σε κάθε επίθεση, η νέα μέθοδος εξτρεμιστικών ομάδων να στοχεύουν πρόσωπα όπως συνέβη στην Γαλλία με τον δολοφονηθέντα καθηγητή Σαμουέλ Πατί, η υποκίνησις εξεγέρσεων μέσα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών κ.ά.

Μία σειρά από γεγονότα όπως η φωτιά που κατέστρεψε τον οικισμό της Μόρια στην Λέσβο, ο εντοπισμός και η σύλληψις τζιχαντιστου στην Αρκαδία και στην δομή φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, τα fakenews που διεκίνησαν οι Τούρκοι στόν Έβρο στις τάξεις των προσφύγων γιά νά «ρίξουν» τα σύνορα και να πλήξουν την εικόνα της χώρας ( εξαιρετικώς ύποπτο ότι οργανώσεις Σύρων «προσφύγων» προσφεύγουν κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ) , τον έπεισαν πώς το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλέον κατά περίπτωσιν με τις κλασσικές μεθόδους αλλά ενιαίως.

Μέ «διακλαδικότητα» και συνεργασία μεταξύ κρίσιμων υπηρεσιών και Υπουργείων όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτου, το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Μεταναστεύσεως (Υπηρεσία Ασύλου), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβερνήσεως, το Αμύνης ( Ένοπλες Δυνάμεις ), οι Υπηρεσίες Πληροφοριών, ή ΣΤΑΣΥ, η ΟΣΥ (συγκοινωνίες σταθερής και κινητής τροχιάς), οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως κ.ά.

Παράλληλα, προσεκτική μελέτη των στοιχείων της εγκληματικότητος στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι η νέα τρομοκρατία που εκτιμάται ότι θα ανασυνταχθεί εμπνεόμενη από την αποφυλάκιση μελών της «17Νοέμβρη», οι συμμορίες ανηλίκων, το οργανωμένο έγκλημα που λύει τους λογαριασμούς του στο φως της ημέρας, το κυβερνοέγκλημα με το σπάσιμο των κωδικών e-banking εκατομμυρίων καταθετών, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποτελούν νέες απειλές για την εσωτερική ασφάλεια κατά πολύ ισχυρότερες σε σύγκριση με το παρελθόν.

Και τούτο, διότι οι εξτρεμιστικές ομάδες που δρούν στην χώρα χρηματοδοτούν την δράση τους με κάθε μέσον, πλέον των κλασσικών ληστειών που διέπρατταν κάποτε.

Για τον σκοπό αυτό και αφού έλαβε την έγκριση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ.Χρυσοχοΐδης ανέλαβε να συντάξει δύο βασικά κείμενα πολιτικής που θα τεθούν προς συζήτησιν στο Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.

Το πρώτο είναι το δόγμα εσωτερικής ασφαλείας, με το οποίο για πρώτη φορά θα ορίζεται τί αποτελεί «εσωτερική ασφάλεια», ποιές είναι οι βασικές απειλές ασφαλείας που γνωρίζει η Ελλάς και με ποιό ενιαίο συντονιστικό κέντρο θα επιδιωχθεί να αντιμετωπισθούν.

Ειδικώς με την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για την διείσδυση σε παράνομα δίκτυα .

Το δεύτερο θα είναι η Λευκή Βίβλος για την ασφάλεια που θα ορίζει δημοσίως τους τρόπους με τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. θα αντιμετωπίζει ειδικότερα τις απειλές.

Ήδη στην Κατεχάκη υπάρχει ικανοποίησης από το γεγονός ότι η Ελλάς βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο συνεργασίας που είχε ποτέ με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ και γίνεται δέκτης κρίσιμων πληροφοριών για την εσωτερική ασφάλειά της σε πρώτο χρόνο, ειδικώς γιά τό ριζοσπαστικό και ακραίο Ισλάμ.

Καθοριστική συμβολή στην σύνταξη - διαμόρφωση και των δύο κειμένων έχει ο σύμβουλος του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας και σύμβουλος του κ.Χρυσοχοΐδη, Τριαντάφυλλος Καρατράντος, ο οποίος είναι μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ερευνητής με αντικείμενο την ριζοσπαστικοποίηση, την τρομοκρατία, τα μοντέλα αστυνομεύσεως, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Συμφώνως προς πληροφορίες της «Εστίας» , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτου θεωρεί ως υπ ' αριθμόν ένα απειλή -και αυτήν θα εισηγηθεί με το νέο δόγμα ασφαλείας, το ριζοσπαστικό ακραίο Ισλάμ.

Αυτό με το οποίο συνεργάζεται και η Τουρκία χρηματοδοτώντας το ως «οντότητα» βάσει του τελευταίου Προεδρικού Διατάγματος του Τούρκου Προέδρου.

«Μας απασχολεί πρώτα και πάνω από όλα ή ισλαμική διάσταση καθώς μεγάλο μέρος εξτρεμιστών μαχητών που πολέμησαν στην Συρία είτε διέρχονται λάθρα από την Ελλάδα είτε διαμένουν μυστικά εδώ, και αποτελούν μέγα κίνδυνο», είναι η φράσης που ακούγεται τακτικώς στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην Κατεχάκη.

“Ως βασικές απειλές εσωτερικής ασφαλείας θα ορισθούν πλέον του ακραίου Ισλάμ η τρομοκρατία, το trafficking (από τα έσοδα της διακινήσεως και πορνείας γυναικών χρηματoδείται η αγορά όπλων από παράνομες ομάδες), η πρόκλησης φυσικών καταστροφών με καταστροφή κρίσιμων υποδομών της χώρας κ.ά.

Πρόκειται για παρανομίες που επιδρούν στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας αλλά έχουν την εκκίνησή τους κατά βάσιν στην Μέση Ανατολή και δευτερευόντως στα Βαλκάνια.

Ήδη ως πρώτο μέτρο υιοθετείται η πρόσληψις φυλάκων και η εκτεταμένη τοποθέτησις καμερών σε όλες τις κρίσιμες υποδομές για την ασφάλεια της χώρας ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός τυχόν δραστών με αποστολή την παγίδευση και ανατίναξή τους. Προς τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί λίστα με τις κρίσιμες βασικές υποδομές της χώρας.

Ήδη με πρωτοβουλία του Κυριάκου Πιερρακάκη έχει γίνει καλή δουλειά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβερνήσεως, τον Στρατό και την ΕΥΠ, για την προστασία των πληροφοριακών συστημάτων Υπουργείων - ΔΕΚΟ από επιθέσεις χάκερς, ειδικώς Τούρκους.

Από τις λοιπές απειλές προβληματίζουν τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως οι συμμορίες ανηλίκων, γι' αυτό και θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την πλήρη αναμόρφωση του Δικαίου των Ανηλίκων, η ανωνυμία στο διαδίκτυο και η διακίνησις fake news (απαιτείται συνεργασία με παρόχους, Υπουργείο Δικαιοσύνης και διαχειριστές social media), η διακίνησις παιδικής πορνογραφίας κ.λπ.
Για να εφαρμοσθεί αυτό το καθολικό δόγμα εσωτερικής ασφαλείας απαιτείται συμφώνως πρός το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτου διακλαδικότης Υπουργείων και Υπηρεσιών , εκτεταμένη χρήσης της τεχνολογίας, συνεργασία με υπηρεσίες άλλων συμμαχικών χωρών (ΗΠΑ), μά πρίν και πάνω όλα «νέα δομή αστυνομίας ».

Με την Λευκή Βίβλο, η οποία συντάσσεται κατά τα πρότυπα της βίβλου Πιερρακάκη για την κυβερνοασφάλεια, θα ορισθούν οι πολιτικές εκπαιδεύσεως της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υπηρετήσει το δόγμα ασφαλείας που αποκτά για πρώτη φορά ή χώρα.

Ήτοι εκπαίδευσης στην τεχνολογία για να εντοπίζονται εύκολα τα ψηφιακά ίχνη καταζητουμένων, ή πολιτική του Smart Police για να γίνεται εύκολα εξακρίβωσης στοιχείων υπόπτου καθ' οδόν χωρίς μετάβαση στο τμήμα (θα απαιτηθεί μεγαλύτερη διασύνδεσης αρχείων), η τοποθέτησις καμερών σε περιπολικά, αυτοκίνητα (Αίαντας) και αστυνομικούς, η συμπεριφορά στην ήπια αστυνόμευση, ή εκπαίδευσης σε θέματα επικοινωνίας καθώς η ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί εφ ' εξής «επιθέσεις δημοσιότητος» εγκαταλείποντας τα δελτία τύπου στην καθαρεύουσα κ.λπ.

Το νέο δόγμα εσωτερικής ασφαλείας αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα αφού λάβει έγκριση από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, προσεχώς.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Last modified on Saturday, 31 July 2021 14:38

Επικοινωνία

policereportgr[@]protonmail.com

Copyright © 2020-2024 policereport.gr