Friday, 18 December 2020 15:18

ΕΡΕΥΝΑ [policereport.gr]: Tουρκόφιλες φατρίες τζιχαντιστών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Μέλος της τουρκόφιλης φατρίας Αχράρ Αλ Σαμ ο οποίος μπήκε στην Ευρώπη ως πρόσφυγας. Στις αρχές Μαρτίου του 2020 η φατρία τον κάλεσε πίσω να πολεμήσει για λογαριασμό της στην Συρία όπου και σκοτώθηκε Μέλος της τουρκόφιλης φατρίας Αχράρ Αλ Σαμ ο οποίος μπήκε στην Ευρώπη ως πρόσφυγας. Στις αρχές Μαρτίου του 2020 η φατρία τον κάλεσε πίσω να πολεμήσει για λογαριασμό της στην Συρία όπου και σκοτώθηκε

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της τουρκόφιλης φατρίας Αχράρ Αλ Σαμ τους οποίους κυνηγούν ανελέητα στην Συρία, έχουν εισβάλει ως “πρόσφυγες” στην Ευρώπη.

Επικηρυγμένοι από τον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, αλλά και από τζιχαντιστικές οργανώσεις (IS, Αλ Κάιντα, κα) οι οποίες δεν ανέχονται την εμπλοκή της Τουρκίας μέσω της Αχράρ Αλ Σαμ στα εσωτερικά της Συρίας, διέφυγαν κατά εκατοντάδες από την χώρα.

Στην Συρία έχουν διαπράξει κτηνωδίες που κόβουν την ανάσα.

Οι αποφασιστικές ενέργειες των Ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 και οι ηρωικές προσπάθειες τους να κρατήσουν όρθιο το σύνορο προς τον δυτικό κόσμο, ανάγκασε χιλιάδες μουτζαχεντίν της Αχράρ Αλ Σαμ να εγκλωβισθούν στο τουρκικό έδαφος.

Στην Τουρκία παραμένουν σε σημαντικό αριθμό, σχεδόν ανεπιθύμητοι, μεταξύ σφύρας και άκμωνος.

Όσοι έχουν καταφέρει να κινηθούν προς την Ευρώπη με την βοήθεια Τούρων δουλεμπόρων, δεν θα επιστρέψουν στην Συρία, όπως δηλώνουν, αν πρώτα δεν ανατραπεί η κυβέρνηση του Άσαντ.

Στα προαπαιτούμενα τους είναι επίσης να διαλυθούν όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας και να τους δοθεί αμνηστία.

ερευkai Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να εξετάζουν από την αρχή τους φακέλους πολλών Σύρων στο έδαφός τους για τους οποίους βεβαιώθηκαν ότι συμμετείχαν σε ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία.

Σάρξ εκ σαρκός του ISIS

Η Αχράρ Αλ Σάμ οργανώθηκε, χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίσθηκε από την Τουρκία υπό το βλέμμα νατοϊκών συμμάχων.

Χιλιάδες μέλη της εκπαιδεύθηκαν κυρίως στην Τουρκία αναλαμβάνοντας τις πιό βρώμικες δουλειές στην Βόρεια Συρία για λογαριασμό της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, η Αχράρ Αλ Σαμ επιχειρούσε να κυριαρχήσει στην περιοχή, εκμεταλλευόμενη την διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οργανώσεων του IS και της Αλ Κάιντα της Συρίας, ως η πιό στρατιωτικά οργανωμένη εκδοχή της τζιχάντ. Με άλλα λόγια, η προστατευόμενη από την Τουρκία φατρία των τζιχαντιστών της Αχράρ Αλ Σαμ είναι η αιχμή του δόρατος της Ummah.

Άλλωστε η οργάνωση έχει υποσχεθεί ότι στις περιοχές που θα απελευθερώσει από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, θα εφαρμόσει τους νόμους του Ισλαμικού Χαλιφάτου και της Σαρία.

Χιλιάδες μέλη της προέρχονται από τον ISIS, ενώ η Αχράρ Αλ Σάμ επίσημα έχει συμμαχήσει με το IS, την Αλ Κάιντα, την Αλ Νούσρα, της Jaish Al Islam, την Faylaq Al-Sham, την Αλ Χάμζα και με αρκετές ακόμα εξαιρετικά βίαιες τζιχαντιστικές οργανώσεις, εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

Αναρρίθμητα ντουκουμένα από τα πεδία των συγκρούσεων στην Συρία στα οποία απεικονίζεται ανάγλυφα το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ κυρίως του IS, της Αλ Κάϊντα και της Αχράρ Αλ Σαμ με δεκάδες άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις από την δεξαμενή της “συριακής επανάστασης”.

Θεωρείται από τις πιό ειδικά εκπαιδευμένες και ετοιμοπόλεμες τζιχαντιστικές οργανώσεις στην Μέση Ανατολή με διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης έχουν τεράστια πολεμική εμπειρία σε πολεμικές αντιπαράθεσεις με σκληρούς και καλά οργανωμένους στρατούς.
Παρόλα αυτά η οργάνωση δεν βρίσκεται στις λίστες με τις διεθνώς αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ μάλιστα έχει διαπράξει θηριωδίες.

Στις 13 Μαϊου 2016 η Διεθνής Αμνηστία έδειξε την Αχράρ Αλ Σάμ ως υπεύθυνη σε επαναλαμβανόμενες επιθέσεις χωρίς διάκριση κατά άμαχου πληθυσμού, επιθέσεις οι οποίες ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Η Διεθνής Αμνησία ανέφερε τότε πληροφορίες μέχρι και για χρήση χημικών όπλων από την Αχράρ Αλ Σαμ.

Οι τζιχαντιστές της Αχράρ Αλ Σάμ θεωρούν την Τουρκία απελευθερώτρια δύναμη στην Συρία, διατηρούν ψυχολογικούς δεσμούς με την Τουρκία και μισούν την Ελλάδα.

Μεταξύ των χιλιάδων μουτζαχεντίν της οργάνωσης, στην πλειοψηφία τους νεαροί τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν χειρισθεί εκρηκτικά, βαριά όπλα ακόμα και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, και 40άρηδες με μεγάλη πολεμική εμπειρία σε τρομακτικές μάχες και ενέδρες, αλλά και στην διοίκηση και εκπαίδευση των ομάδων.

Στην Ελλάδα

Εκτιμάται ότι δεκάδες μουτζαχεντίν της τουρκόφιλης Αχράρ Αλ Σαμ κρύβονται στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας των διαδικασιών ελέγχου, ταυτοποίησης και απονομής ασύλου.

Πριν εισβάλουν στην Ευρώπη, περνούν ένα σχετικά μεγάλο διάστημα στην Τουρκία με τελευταίο σταθμό κυρίως την Κωνσταντινούπολη όπου επιχειρούν να εξαφανίσουν οτιδήποτε τους συνδέει με την φατρία και κυρίως με τον ISIS και την Αλ Νούσρα, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους, προμηθεύονται ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, είδη ένδυσης, συσκευές επικοινωνίας.

Από την Κωνσταντινούπολη επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω των περασμάτων του Έβρου, κυρίως για να αποφύγουν την δαχτυλοσκόπηση. Αν δεν τα καταφέρουν μετακινούνται νοτιότερα και επιχειρούν να προσεγγίσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Άλλοι επιχειρούν με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα να προσεγγίσουν πρωτεύουσες της Ευρώπης κατευθείαν από την Κωνσταντινούπολη εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος στους κατόχους ευρωπαϊκών ταυτοτήτων ή διαβατηρίων της ζώνης Σέγκεν.

Στην παρούσα φάση επιχειρούν να κατευθυνθούν προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες περνώντας από τους Βαλκανικούς διαδρόμους.

Τζιχαντιστές με... διεθνή προστασία

Στα χέρια τζιχαντιστών της Αχράρ Αλ Σάμ έχουν βρεθεί προσωρινές άδειες διαμονής, κάρτες ασύλου, ευρωπαϊκές ταυτότητες, διαβατήρια ακόμα και ευρωπαϊκές άδειες οδήγησης.

Στην Ευρώπη παραμένουν έντονα ριζοσπαστικοποιημένοι, συγκροτούν τις δικές τους κοινότητες και δίκτυα τα οποία συγκεντρώνουν πληροφορίες για αξιωματικούς του Συριακού Στρατού και μυστικών υπηρεσιών της Συρίας οι οποίοι βρίσκονται στην Ευρώπη, εκδίδοντας “επικηρύξεις” εναντίον τους με σαφείς προτροπές ακόμα για την δολοφονία τους.

“Θα επιτεθούμε στην Ελλάδα αν μας διατάξει η Τουρκία”

Μετά τις πρόσφατες απειλές κατά της Ελλάδος του διαβόητου τζιχαντιστή με το ψευδώνυμο “Αμπου Τόου”, με συνέντευξη του η οποία φιλοξενήθηκε σε τούρκικη εφημερίδα, χαρτογραφήθηκαν οι διασυνδέσεις του διαβόητου τζιχαντιστή με διοικητές της Αχράρ Αλ Σάμ.

Σημαντικά ευρήματα από την Συρία βεβαιώνουν ότι είχαν στις τάξεις τους άτομα τα οποία στην συνέχεια εντοπίσθηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο.

Μάλιστα, ο “Αμπού Τόου” τότε σε μια επίδειξη ισχύος μίλησε για τις ειδικές επιχειρησιακές ικανότητες των “μαχητών” που θα επιλέγονταν για να επιτεθούν στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για όσα τους έχει προσφέρει η Τουρκία.

ahrar 024Αριστερά: το δημοσίευμα μέσω του οποίου ο “Αμπού Τόου” εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδος – Δεξία: Φατρία τζιχαντιστών της οποίας τα “κατορθώματα”
έχει εξυμνήσει ο διαβότητος τζιχαντιστής. Οι τρεις μικρότερες φωτογραφίες είναι μέλους της φατρίας που μπήκε στην Ευρώπη ως πρόσφυγας
και στη συνέχεια επέστρεψε στη Συρία όπου σκοτώθηκε


ahrar 017Τζιχαντιστές της Jaysh Al-Islam. Ο διοικητής της συγκεκριμένης ομάδας συνδέεται με τον διαβότητο τζιχαντιστή “Αμπού Τόου” ο οποίος πρόσφατα
απείλησε ότι αν τους διατάξει η Τουρκία θα επιτεθούν στην Ελλάδα

ahrar 020Ο “Αμπού Τόου” με διοικητή της Jaysh Al-Islam (στην προηγούμενη εικόνα) ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στην Αλ Κάϊντα της Συρίας (Al Nusra).

Οι πρόσφατες ωμές απειλές του Ερντογάν προς την Ευρώπη δεν είναι αόριστες. Εκτιμάται ότι οι τουρκικές υπηρεσίες γνωρίζουν τις θέσεις χιλιάδων μελών της οργάνωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα.

Στον πυρήνα των γεγονότων του Μαρτίου στον Έβρο, οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φωτογράφισαν εκατοντάδες προστατευόμενους της Τουρκίας, τζιχαντιστές από την Βόρεια Συρία.

Στην τουρκική πλευρά τότε, μεταξύ άλλων εντοπίσθηκε κι ένας δικηγόρος από την Συρία, ο οποίος πρόσφατα οργάνωσε διαμαρτυρία αλλοδαπών σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Τουρκία σε ένα διπλό παιχνίδι από το επίκεντρο μεταξύ Δύσης και Ανατολής στη διεθνή σκακιέρα, χρησιμοποιεί τα ανθρωπόμορφα τέρατα που ανέθρεψε για να διαλύσουν την Συρία ως πολιορκητικό κριό προς την Ευρώπη ώστε να μην εγκλωβισθούν στο έδαφος της και στραφούν εναντίον της, εξάγοντας σε κάθε χώρα γύρω της και στην ΕΕ το πρόβλημα που η ίδια κατασκεύασε.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία θεωρείται "σύμμαχος" αρκΕτών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ..

“Αχαρτογράφητοι”

Ο μεγαλύτεροι κίνδυνοι και για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη φωλιάζουν στις περιοχές όπου κινούνται οι “αχαρτογράφητοι” τζιχαντιστές, κυρίως κέντρα υποδοχής μεταναστών και γκέτα.

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κοίμιζαν επί σειρά ετών υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών ότι διαθέτουν βάσεις δεδομένων με πληροφορίες για τζιχαντιστές. Η ωμή πραγματικότητα στην Ευρώπη κυρίως από το 2015 απέδειξε ότι οι περίφημες λίστες των ΗΠΑ ήταν άχρηστες.

Στην περίπτωση της Αχράρ Αλ Σάμ, η φατρία αυτή δεν βρίσκεται στην λίστα με τις αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις τζιχαντιστών με ευθύνη των ΗΠΑ οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν αποτρέψει κάθε προσπάθεια να χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

 ahrar 005Έτερο μέλος της φατρίας το οποίο επιχείρησε να μπει στην Λέσβο με προορισμό την Ευρώπη

Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να διαγράφουν από τις λίστες με τις αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις πολύ επικίνδυνες, ένοπλες σαλαφιστικές οργανώσεις, όταν αυτές εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Για τους δεκάδες χιλιάδες αχαρτογράφητους τζιχαντιστές στις περίφημες λίστες των ΗΠΑ δεν υπάρχει τίποτα, όπως δεν υπάρχει και στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές λίστες. Και ο λόγος είναι απλός.

Από διασταύρωση αναλύσεων υψηλού επιπέδου προκύπτει ότι από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν μέχρι την Συρία και την Βόρεια Αφρική, σε 70 από τις μεγαλύτερες τζιχαντιστικές οργανώσεις και ακόμα περίπου 120 μικρότερες έχουν δραστηριοποιηθεί περίπου 350.000 τζιχαντιστές. Για την συντριπτική πλειοψηφία δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.

Την διαπίστωση τους, ότι οι αχαρτογράφητοι τζιχαντιστές συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη ανακοίνωσαν πρόσφατα και οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, κρούωντας των κώδωνα του κινδύνου για ολόκληρη την Ευρώπη.

Τέλος, δεκάδες ύποπτοι για συμμετοχή στην τουρκόφιλη φατρία Αχράρ Αλ Σάμ έχουν εντοπισθεί και στην Κύπρο.

ahrar 015Τζιχαντιστής-διακινητής ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, φυγαδεύει άτομα από Λίβανο και Τουρκία προς τον Έβρο με προορισμό χώρες της υπόλοπης Ευρώπης αλλά και την Κύπρο.

Last modified on Wednesday, 06 January 2021 20:02

Επικοινωνία

policereportgr[@]protonmail.com

Copyright © 2020-2024 policereport.gr