Saturday, 21 November 2020 09:31

Αυτός είναι ο τζιχανιστής του ISIS που κρατά η Αντιτρομοκρατική – Απείλησε με τζιχάντ τους Αστυνομικούς

Έναν αμετανόητο τζιχαντιστή του ISIS ο οποίος συμμετείχε στην μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Συρία κρατά η Αντιτρομοκρατική. Δεν δίστασε να απειλήσει με τζιχάντ τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Όλα άρχισαν την Τρίτη το βράδυ στο camp του Ελαιώνα έπειτα από συμπλοκή μεταξύ περίπου 40 αλλοδαπών, Αράβων και Αφγανών, στην οποία συμμετείχε και ο συλληφθείς, Α.Μazen, 27 ετών.

Από την συμπλοκή των οπλισμένων με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα αλλοδαπών τραυματίσθηκε και ο ίδιος.

Μετά την συμπλοκή στο καμπ ξέσπαγε πυρκαγιά.

camp el fire

[Στιγμιότυπα από την φωτιά στο camp του Ελαιώνα εκείνο το βράδυ]

Αστυνομικοί του ΑΤ Κολωνού ανέλαβαν να ταυτοποιήσουν τους υποκινητές της συμπλοκής μεταξύ αυτών και τον 27χρονο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και τον οδήγησαν στο Τμήμα. Εκεί ο Α.Mazen ήταν δύστροπος και μη συνεργάσιμος μέχρι που άρχισε να απειλεί τους Αστυνομικούς με τζιχαντ και ισλαμιστική εκφορά λόγου.

Όλες οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε άτομο υψηλής επικινδυνότητας σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία και ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική.

Στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας συνέχισε να αρνείται να συνεργασθεί.

Ο ίδιος δεν γνώριζε ότι οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν με ποιόν έχουν να κάνουν από πληροφοριακά δελτία συνεργαζομένων ειδικών υπηρεσιών της Ευρώπης και δικό τους πρωτογενές αναλυτικό υλικό, και τον αναζητούσαν.

Στο καμπ του Ελαιώνα είχε βρει προσωρινό καταφύγιο και κρυβόταν εκεί, καθώς η διεύθυνση κατοικίας που είχε αναφέρει ήταν άλλη όταν αιτήθηκε άσυλο στην Ελλάδα.

Τον ήξεραν καλά

Η ανάκριση του στην ΔΑΕΕΒ διήρκησε αρκετή ώρα με τον 27χρονο τζιχαντιστή του ISIS να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με ισλαμική τρομοκρατία και να επιχειρεί να αποκρούσει τα καταλογιζόμενα.

Όταν από σωρεία στοιχείων σε βάρος του κατανόησε ότι τον έχουν “δέσει” για τα καλά, αναγκάσθηκε να τα παραδεχθεί την συμμετοχή του σε ειδεχθή εγκλήματα ως μέλος ISIS.

Το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ με τον ίδιο μεταξύ άλλων να συμμετέχει σε βασανιστήρια αφορά την περίοδο του Αυγούστου του 2014.

this 001


Οι άνθρωποι που φαίνονται στο βίντεο σκυμμένοι να δέχονται ταπεινωτικά χτυπήματα στο κεφάλι και από τον ίδιο, λίγη ώρα αργότερα οδηγήθηκαν σε άλλη περιοχή στην οποία εκτελέσθηκαν.

Το βίντεο αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=APncze1BuLk) είναι ένα μόνο μικρό απόσπασμα από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι τρομοκράτες τou ISIS στην περιοχή Abu Hamam, μεταξύ Mayadin και Hajin, στο κυβερνείο του Ντεϊρ Ερ Ζορ της Συρίας. Φρικαλεότητες στις οποίες συμμετείχε και ο 27χρονος που κρατά η Αντιτρομοκρατική.

is memb arr in ath 001

Τότε σε 3 ημέρες οι τζιχαντιστές του ISIS δολοφόνησαν πυροβολώντας, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας, περίπου 700-900 Σύριους της φυλής Al Shaitat.

H φυλή Shaitat βρισκόταν σε σύγκρουση με το ISIS από τον Ιούλιο του 2014 αλλά ηττήθηκε. Λίγο αργότερα κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές του ISIS από την περιοχή τους, αλλά ο ISIS επαλήλθε “τιμωρώντας” παραδειγματικά την φυλή τους με τις πιό αιμοσταγείς φρικαλεότητες που γνώρισε ποτέ η Συρία.

Ενώ, τον Δεκέμβριο του 2014 στον Ντεϊρ Ερ Ζορ βρέθηκε ομαδικός τάφος περίπου 230 δολοφονημένων μελών της φυλής από τον ISIS.

Φεύγοντας με τα κύματα προσφύγων από την Συρία προς την Ευρώπη μέλη της φυλής άρχισαν να επικοινωνούν με τις διωκτικές αρχές και υπηρεσίες πληροφοριών σε χώρες που φιλοξενούνται ως πρόσφυγες, δίνοντας στοιχεία για μέλη του ISIS τους οποίους γνώριζαν από την σφαγή του 2014.

Χαρακτηριστικά, τον Αύγουστο του 2019 ένας Σύριος της φυλής Al Shaitat ζήτησε από τις Αρχές της Γερμανίας να συλλάβουν μέλος του ISIS το οποίο συνάντησε τυχαία σε έναν δρόμο στο Βερολίνο και το οποίο είχε δολοφονήσει το 2014 στην Συρία αρκετά μέλη της οικογένειας του.

Τώρα, Αντιτρομοκρατική και άλλες ειδικές υπηρεσίες της χώρας ερευνούν οτιδήποτε έχει σχέση με τον Α. Mazen, καθώς όλα δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 2018 που φέρεται να μπήκε στην Ελλάδα, έχει ήδη επανασυνδεθεί με άλλα μέλη του ISIS που απέδρασαν από την Συρία ως "πρόσφυγες".

 is memb arr in ath 003

 

Πηγές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι είναι συνεχείς οι προσπάθειες από κοινού με Ευρωπαϊκές Αστυνομίες και ειδικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό στον ευρωπαϊκό χώρο μελών όχι μόνο του ISIS αλλά και δεκάδων άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

“Υπάρχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, δεν υπάρχει πανικός από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά ούτε και εφησυχασμός” επισημαίνουν.

Δείτε το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αμετανόητος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα λίγο πριν αυτός και οι όμοιοι του στον ISIS οδηγήσουν σε μαζική εκτέλεση Σύριους της φυλής Al Shaitat 

 M.

Last modified on Wednesday, 06 January 2021 19:58

Επικοινωνία

Copyright © 2020 policereport.gr