Ο δράστης είχε μεταφερθεί από την Πάτρα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου από εκεί να οδηγηθεί σε δικαστήριο της Αθήνας. Εν τω μεταξύ δήλωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και νοσηλευόταν φρουρούμενος σε «ειδικό» θάλαμο του νοσοκομείου. 

Χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, έσπασε έναν υαλοπίνακα, αφαίρεσε ένα κομμάτι γυαλί και με αυτό έθεσε σε ομηρία τον συγκρατούμενο του με αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Στους φρουρούς φέρεται να φώναζε: «Εάν δεν με πάτε στον Κορυδαλλό, θα τον σφάξω».

 Οι Εξωτερικοί Φρουροί δεν ενέδωσαν στις απαιτήσεις του δράστη, ενώ επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν. Το περιστατικό έληξε με επέμβαση των Εξωτερικών Φρουρών και δυνάμεις της αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία των Εξωτερικών Φρουρών κατ’ επανάληψη τόσο εγγράφως όσο και και σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει θέσει τους κινδύνους από την έλλειψη πτέρυγας νοσηλευόμενων κρατουμένων. 

«Δεκάδες ανυποψίαστοι πολίτες νοσηλεύονται δίπλα ή και με μαζί με κρατούμενους και είναι εν δυνάμει θύματα βίαιων περιστατικών που μπορούν να συμβούν όπως αποδράσεις , ομηρίες , επιχειρήσεις υφαρπαγής κρατουμένων, κ.α.» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της για το περιστατικό η Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε προ εβδομάδων συμβάν κατά το οποίο ο δολοφόνος της άτυχης Παρασκευής Γρίβα νοσηλεύθηκε σε ειδικό θάλαμο για κρατούμενους σε νοσοκομείο, στον οποίο θάλαμο κατά την έρευνα  βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα αυτοσχέδια σουβλιά κατασκευασμένα από κομμάτια σίδερου τα οποία κατασκεύασαν κρατούμενοι από την κάσα της μπαλκονόπορτας τους θαλάμου.

Οι διάσπαρτοι σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής«ειδικοί» θαλάμοι δεν πληρούν καμία συνθήκη ασφάλειας, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Η κατάσταση «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μια τραγωδία αργά ή γρήγορα» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.